Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltseier til «Buddy»

Allerede på premierekvelden stakk «Buddy» av med to priser i Haugesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Alt er duket for at «Buddy» får et godt og langt liv på kino i høst, uansett hva dagens avisanmeldere måtte mene.

Gledesspreder

Filmen fikk i går gledessprederprisen som deles ut av Norske Kinosjefers Forbund. I tillegg fikk den også publikumsprisen, som deles ut av en jury med helt vanlige folk fra Haugesund.

Glad regissør

Denne juryen har sett alle filmene i årets program. Samme pris fikk filmen da den deltok under festivalen i Karlovy Vary i Tsjekkia tidligere i sommer. Regissør Morten Tyldum var overveldet før premieren i går kveld.

- Jeg er helt overveldet, sa en overrasket, men utrolig glad regissør Morten Tyldum som allerede før filmen startet måtte opp på scenen tre ganger. To ganger for å hente priser og en gang for å presentere teamet bak filmen. Hele gjengen skreik av glede da det ble klart at de fikk publikumsprisen. Men litt nervøs var Tyldum likevel.

- Jeg håper filmen lever opp til forventningene, sa han.

VANT TO PRISER: Regissør Morten Tyldum (til venstre) fikk to priser allerede før filmen var vist.
PREMIERENERVER: Skuespillerne Aksel Hennie, Janne Formoe, Pia Tjelta og regissør Morten Tyldum kom sammen til premieren<P> i går.