Anmeldelse: Twin på NRK

Dobbeltspill i havgapet

Kristofer Hivju har tatt på seg tidenes skuespillerutfordring, men ferske Rebekka Nystabakk imponerer mest i «Twin».

DOBBELTROLLE: Kristofer Hivju spiller tvillingbrødrene Adam og Erik, mens Rebekka Nystubakk er Adams kone Ingrid. Trailer: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordic noir møter «Himmelblå» i Kristofer Hivjus nye hjertebarnprosjekt. Og det er ikke det minste rart at han er begeistret for «Twin», en serie han var med på å tenke ut ideen til, og spiller to av de største rollene i.

For noen roller det er! Hivju spiller tvillingbrødrene Erik og Adam - én surfeboms og én ansvarlig familiefar og daglig leder for en turistdestinasjon i Lofoten.

Når den ansvarlige dør i en ulykke som kan forveksles med drap, begynner et dobbeltspill som virkelig krever sin skuespiller: Surfebomsen Erik trer inn i rollen som Adam - i full overensstemmelse med Adams kone Ingrid - for å unngå at de begge blir drapsetterforsket. At det er rotløse Erik som er død, er mye lettere å forklare og å leve med, for alle parter.

Mirakuløst nok blir han ikke avslørt, ikke engang av Adams barn. Flaks at Adam og Erik (her er det vel en bibelsk referanse av noe slag) har klippet hår og skjegg helt likt, slik at det eneste han trenger å gjøre, er å gre seg litt.

Kunne det skjedd?

Det er noen sannsynlighetsutfordringer her. Jeg burde kanskje skyte inn at jeg er enegget tvilling sjøl, og aldri i verden kunne kjørt et sånt dobbeltspill med min egen søster. Nå finnes det selvsagt tvillinger som er likere enn oss, men likevel: Hele poenget med serien er jo nettopp hvor ulike Adam og Erik er og bestandig har vært.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer