Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Doblet salget av Xbox 360

Priskuttet hadde sin effekt.

(Dagbladet.no): Først da Sony gjennomførte et drastisk priskutt på sin PlayStation 3-maskin, begynte salget å ta av. Mange kjøpere av spillkonsoller viser seg nemlig å være svært prisbevisste, og klarer å motså markedsføringspresset etter nye lanseringer.

Forrige måned var det Microsoft som kuttet sine priser på Xbox 360-konsollen.

Også de fikk en positiv salgseffekt av dette, skal vi tro dagens pressemelding: I Europa er salget doblet siden priskuttet.

Ifølge Microsoft er Xbox 360 dermed den mestselgende «nextgen»-konsollen, med 42 prosent av markedet, regnet i salgsinntekter fra lansering til i dag.

Konsollen leder også over PS3 og Wii på antall spill hver konsolleier kjøper, med i snitt sju kjøpte spill per maskin. Her skal PS3 ligge på 3,8 spill, mens Wii har 3,5 spill - men til gjengjeld har Microsoft vært lengst på markedet av de tre.


Den billigste Xbox 360-modellen har nå en anbefalt utsalgspris på 1695 kroner, men de som vil ha harddisk med på kjøpet må ut med noe mer.

SELGER GODT: Xbox 360 har fått et solid salgsløft etter at prisen på konsollen ble satt ned. Foto: MICROSOFT
SELGER GODT: Xbox 360 har fått et solid salgsløft etter at prisen på konsollen ble satt ned. Foto: MICROSOFT Vis mer
image: Doblet salget av Xbox 360
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media