NORSK landskap: Den populære tv-serien «Doctor Who» har blitt vist på BBC siden 1963. Søndagens episode tar hovedpersonene til Norge. Video: BBC Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

«Doctor Who»

«Doctor Who» besøker Norge i neste episode

Den populære science fiction-serien tar for seg norsk fjord og hytteskrekk i søndagens episode.

- Norge. Vi er helt i klart i Norge, sier Doktoren, spilt av skuespiller Jodie Whittaker.

Traileren viser det som skal være den norske fjorden og en nokså forfallen hytte.

- Ei hytte på vinteren med skorstein, men uten røyk, fortsetter hun.

«Doctor Who» har gått på britisk tv i over femti år og har samlet seg en lojal fanskare opp igjennom åra. Serien ble originalt droppet i 1989, men gjenoppsto i 2005. «Doctor Who» handler om en tidsreisende, bare kjent som «Doktoren», som sammen med ulike følgesvenner utforsker tid og rom.

Norsk fjord og hytte

Jodie Whittaker spiller den trettende Doktoren i serien, og er den første kvinnelige skuespilleren som har fått rollen som den ikoniske doktoren.

Den kommende episoden heter «It takes you away», og det ser ut som seerne vil bli servert noe annet en typisk norsk hyttekos. Den offisielle synapsen lyder som følger:

«På kanten av en norsk fjord, i nåtid, oppdager Doktoren, Ryan, Graham og Yaz ei hytte som er spikret igjen, og ei jente ved navn Hanne som trenger deres hjelp. Hva har skjedd her? Hva slags monster lurer rundt hytta – og bortenfor?»

HYTTESKREKK: Traileren viser en mindre sjarmerende hytte med lumske hemmeligheter. Foto: Skjermdump
HYTTESKREKK: Traileren viser en mindre sjarmerende hytte med lumske hemmeligheter. Foto: Skjermdump Vis mer

Britiske Ellie Wallwork spiller jenta Hanne, som i traileren repeterer episodetittelen om og om igjen: «It takes you away». Wallwork ble født blind, og jobber også som musiker i tillegg til skuespill.

Nordmenn med på laget

Med i episoden har BBC også fått med seg to norske skuespillere, Lisa Stokke i rollen som Trine og Christian Rubeck som Erik. Det skriver nettsida Digital Spy.

Det står ingenting om episoden faktisk er filmet i Norge, men det lover godt for autentisiteten at norske skuespillere er med på laget.

Noen husker kanskje «X-Files»-episoden fra 1995 da Mulder og Scully tok turen til Lofoten for å etterforske mystiske hendelser. I episoden med navnet «Død Kalm», er det amerikanere som spiller nordmenn, men «norsk» kan det de snakker neppe kalles. Den mest minneverdige nordmannen i episoden het for øvrig Henry Trondheim.

«It takes you away» har premiere på BBC søndag 2. desember.