Død hånd maler

Morten Viskum har malt med den samme, døde hånda i ti år. Nå har han fått en ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKER (Dagbladet.no): I dag åpner utstillingen "Diverse håndarbeider" på Galleri Trafo i Asker. Det er en samling av bilder Morten Viskum har malt med sin beryktede, døde hånd. En hånd fra en død person Viskum fikk i eie for tolv år siden.

Det har ofte blåst friskt rundt Viskums kunst, så også med prosjektet rundt den døde hånda. Under en utstilling i Danmark ble hånden stjålet:

-Vedkommende som hadde tatt den, leverte den til kirkeministeren i Danmark med beskjed om at den måtte få en kristen begravelse. Kirkeministeren leverte den til dansk politi, som igjen leverte den til meg etter at saken var ferdig etterforsket, sier kunstneren.

Han legger til at etter den hendelsen er det alltid godt vakthold over hånda, de gangene den stilles ut.

De fleste får aversjoner med tanke på å holde i en legemsdel fra et dødt menneske, Viskum bruker det som arbeidsredskap:

-De første gangene var det veldig underlig - å ha et slikt menneskeorgan i hendene, sier han før Dagbladet.nos reporter får tilbud om å holde i den.

Vi takker nei til tilbudet og sier vi venter til han kommer med den nye hånden han fikk for to år siden. På spørsmål om når den blir å se, får vi en halvkvedet lovnad om å være første media som får se den. Så det er bare å følge med på Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer