Død skuespiller søkes

En eksperimentell teatergruppe i østre London er på en noe uvanlig talentjakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Teatergruppa ønsker ifølge avisa

The Observer å utforske våre tabubelagte forestillinger om døden, og håper derfor at noen syke eller døende har lyst til å stille opp som skuespiller etter å ha avgått ved døden.

Stykket kalles «Called dead: You will be», og rollebesetningen inneholder en person som ligger på lit de parade, altså til allmenn beskuelse. Men teatergruppen, som kalles

1157

, nøyer seg altså ikke med noe dårligere enn «ekte vare».

Gruppen håper nå å få kontakt med noen dødssyke personer som kan være interessert i å bidra til å bekjempe vanlige fordommer knyttet til døden. Nå kontakter de ulike institusjoner for å finne et villig skuespillertalent.

- Kroppen vil ikke nødvendigvis røres av noen skuespillere, forteller Jo Dagless, en av gruppens kunstneriske ledere. - Men alle detaljer rundt dette vil avklares med donoren og dennes familie.

Stykket settes opp i mai i en lagerbygning i Hackney i Øst-London, og det er planlagt 24 forestillinger.

Bruken av et lik på scenen er ikke for å vekke publisitet, hevder Dagless. - Det er et viktig element for å avkle noe av mystikken som omgir døden, forteller Dagless til The Observer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer