«Død Snø 2»-traileren er her

Men ikke alle amerikanere jubler for Tommy Wirkolas siste påfunn.

(Dagbladet): Den norske splatterkomedien «Død Snø 2» vises nå på filmfestivalen i Sundance i USA, har norsk premiere 12. februar, og i dag ble den første traileren for filmen sluppet.

Dermed kan du (hvis du har mage til å se masse blod) få de første glimtene av det regissør Tommy Wirkola har funnet på for å toppe nazizombiene fra den første filmen:

Sovjetiske zombier fra den røde hær - som vekkes til live for å bekjempe de levende døde nazistene.

Som sjefs-kommunist-zombien Stavarin finner vi ingen ringere enn kultfilmhelten Derek Mears, som blant annet har spilt Jason i en av «Fredag den 13.»-filmene.

Amerikanske komikere
Traileren byr også på glimt av de amerikanske komikerne som spiller mot blant andre Stig Frode Henriksen og Vegar Hoel: Martin Starr, kjent fra «Freaks and Geeks» og flere Judd Apatow-filmer, Ingrid Haas fra «Scott Pilgrim» og langfilmdebutanten Jocelyn de Boer.

I «Død Snø 2», som har den amerikanske undertittelen «Red vs Dead», spiller de amerikanske filmnerder som reiser til Finnmark for å bistå i zombieslaktinga.

Kritiseres for kvinnesyn Filmen fikk tidligere i uka rosende omtale i magasinet Screen Daily. Også det toneangivende magasinet Hollywood Reporter tror Tommy Wirkolas nazizombiefilm vil gå hjem hos sjangerfilmfansen - men har likevel ei høne å plukke med finnmarkingens siste epos.

Anmelder Boyd van Hoeij mener nemlig at filmens behandling av kvinner, og den skaphomofile figuren Glenn Kenneth (spilt av Stig Frode Henriksen), er så bakstrebersk at det tidvis ødelegger for den blodsprutende moroa.

- Det selv i en film som skal skue tilbake mot tidligere filmer i sjangeren, og omfatter kjempende bataljoner fra førtitallet, skriver anmelderen, som kaller Henriksens rollefigur så karikert at «Liberace blir planetens mest maskuline soldat i forhold, enten han er nazist eller sovjetsoldat».

Hoeij mener også at filmen, som er vesentlig mer påkostet enn den lavbudsjetterte originalfilmen fra 2009, føles mer strømlinjeforma og tilpasset det internasjonale publikummet. Det er ikke bare positivt.

- Det er det norske i filmen som fungerer best - som når nazizombiene er variasjoner av draugen fra nordisk mytologi - og med flere spesifikke lokale elementer kunne filmen skilt seg mer ut i det internasjnale markedet, skriver han.

Selv mener Wirkola at «Død Snø 2» er den beste filmen han har laget.

- Jeg føler at jeg ikke har måttet kompromisse på noen områder. Dette er den filmen det var meningen vi skulle lage helt fra starten, fortalte regissøren til Dagbladet i Sundance tidligere denne uka.