Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Død snø»-gjengen skal lage «Himmelblå» på syre

Og får tre millioner av Staten.

SKAL LAGE NRK-SERIE: Tommy Wirkola fotografert i forbindelse med «Død snø». Nå skal regissøren lage humorserie for TV. Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet
SKAL LAGE NRK-SERIE: Tommy Wirkola fotografert i forbindelse med «Død snø». Nå skal regissøren lage humorserie for TV. Foto : Sigurd Fandango/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter suksessen med filmene «Kill Buljo», «Død snø» og «Kurt Josef Wagle og fjordheksa» skal regissør Tommy Wirkola få prøve seg på TV-serie. I dag er hans produksjonsselskap Tappeluft AS tildelt tre millioner kroner i produksjonsstøtte fra Norsk filminstitutt.

I en pressemelding fra selskapet beskrives den nye TV-serien som «Himmelblå på syre, med en dash Twin Peaks». Den skal handle om en politimann fra Sør-Norge med pakistansk bakgrunn, som tvangsforflyttes til den fiktive finnmarksbygda Hellfjord.

TV-serien skal sendes i sju deler på NRK, antakelig med sendestart i januar neste år.

Dyr «Halvbror» Opptakene starter i mai. Wirkola har skrevet manuset sammen med skuespiller Stig Frode Henriksen og komiker Zahid Ali, og skal ha den innledende regien før han gir stafettpinnen videre til andre regissører.

Totalt har TV-serien et budsjett på 17,1 millioner.

Også TV-seriene «Halvbroren», basert på Lars Saabye Christensens roman, og actionkomedien «Lilyhammer» med «Sopranos»-stjerna  Steven van Zandt i en av rollene, er tildelt produksjonsstøtte.

«Halvbroren» har et totalbudsjett på hele 60 millioner kroner for åtte 45-minutters episoder, og støttes med 9,5 millioner.

Vikinger og nordsjødykkere Sju filmer er dessuten tildelt produksjonsstøtte i dag:

«Det viktigste er forbi» er den nye filmen til regitalentet Sara Johnsen, som sto bak prisbelønte «Upperdog» i forfjor.

«Gåten Ragnarok» er et actioneventyr som er tildelt støtte etter en markedsmessig vurdering. Den skal ta oss tilbake til år 833, et vikingraid i Russland og en alternativ forklaring på Osebergskipet og runene.

• Filmen som simpelthen er titulert «Hjelp» omtales som en tragikomedie om menneskelige forskjeller, og får støtte etter en kunstnerisk vurdering.

«Kompani Orheim» blir den tredje filmen basert på Tore Renbergs bøker om Jarle Klepp, og følger opp «Mannen som elsket Yngve» (2008) og «Jeg reiser alene», som har premiere 11. februar.

«Pioner» er den neste filmen til Erik Skjoldbjærg, regissøren som ga oss «Insomnia» i 1997 og «Nokas» i fjor. Det blir en thriller om nordsjødykkere.

«Reisen til julestjernen» blir Nils «Veiviseren» Gaup sin nyinnspilling av det klassiske teaterstykket fra 1924, som ikke minst forbindes med 1976-filmen og Hanne Kroghs rollefortolkning.

«Theresienstadt Requiem» er en ambisiøs storfilm fra regissør Vibeke Idsøe («Jakten på nyresteinen») og produksjonsselskapet som sto bak «Max Manus». Den utspiller seg i nazistenes «mønsterghetto» nord for Praha.

HAR SKREVET MANUS: Skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen, sist sett i «Tomme Tønner 2». Foto: Tore Meek / Scanpix
HAR SKREVET MANUS: Skuespiller og manusforfatter Stig Frode Henriksen, sist sett i «Tomme Tønner 2». Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!