«Død snø»-regissør lager film for verdens største komiker

Regisserer «Hans og Grete - 15 år etter».

OSLO, 20090109
Gjengen bak filmen "Kill Buljo" er igjen kinoaktuelle, denne gang med splatterfilmen "Død Snø". Filmen er blant filmene som skal vises under den prestisjetunge Sundance-filmfestivalen i USA. Her poserer regissør og manusforfatter Tommy Wirkola ved siden av en modell av hodet til Ane Dahl Torp, som spiller rollen som Sara i "Død Snø".
Foto: Tore Meek / Scanpix
OSLO, 20090109 Gjengen bak filmen "Kill Buljo" er igjen kinoaktuelle, denne gang med splatterfilmen "Død Snø". Filmen er blant filmene som skal vises under den prestisjetunge Sundance-filmfestivalen i USA. Her poserer regissør og manusforfatter Tommy Wirkola ved siden av en modell av hodet til Ane Dahl Torp, som spiller rollen som Sara i "Død Snø". Foto: Tore Meek / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den norske nazizombie-grøsseren «Død snø» fikk mye oppmerksomhet i USA etter å blitt vist under Sundance-festivalen.

Nå har også Hollywood kastet seg over regissør Tommy Wirkola. Han skal nemlig stå for filmatiseringen av «Hansel And Gretel: Witch Hunters», som selskapet Gary Sanchez Productions står bak.

Produksjonsselskapet eies av Will Ferrell og Adam McKay - skuespiller og regissør bak noen av USAs største komedier de siste årene.

Hans og Grete 15 år etterFerrell var på ett tidspunkt USAs best betalte skuespiller, og sammen med McKay har han laget filmer som «Anchorman», «Talladega Nights» og «Step Brothers».

Gary Sanchez Productions står også bak nettsiden Funny or Die, og kortfilmen «The Landlord» - en av netthistoriens største virale suksesser.

Det var Wirkola selv som hadde ideen til filmen - en idé han har hatt helt siden han gikk på skole i Australia. Filmen skal bli en action/eventyrfilm med sort humor og horrorelementer.

- Det er en historie om Hans og Grete 15 år etter eventyret slutter. Når vi møter dem er de blitt profesjonelle heksejegere, forteller Wirkola til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer