«Død Snø» til Sundance

Utlandet vil ha nazizombier - skrekkfilmen «Død Snø» er tatt ut til neste års Sundancefestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- «Død Snø» er den beste og mest originale zombiefilmen jeg har sett på over ti år - det kan ikke gå dårlig med nazizombier!

Ordene tilhører Adam Montgomery ved Sundanceinstituttet, og begrunner hvorfor «Død Snø» er tatt ut til Park City @ Midnight-programmet ved den prestisjetunge festivalen.

Sundance er kjent for å være et sted hvor nye, uavhengige stemmer bryter lydmuren. Navn som Robert Rodriguez og Quentin Tarantino har slått igjennom på festivalen. Regissør Tommy Wirkola er begeistret over invitasjonen.

- Alle håpefulle filmskapere sender filmen sin til juryen, og vi skjønte at oddsen var veldig liten. Så da vi fikk beskjeden var det enormt.

Heslig og morsom

«Død Snø» handler om en gjeng medisinstudenter som er på skiferie i fjellområdene rundt Øksfjord. Som seg hør og bør aner de fred og ingen fare helt til de med ett blir angrepet av en bataljon vandøde nazister som har ligget der siden andre verdenskrig.

Wirkola tror filmens noe utradisjonelle grunnidé er noe av grunnen til at den har blitt plukket opp.

- Jeg tror vi har lyktes med å kombinere nådeløs zombieslasher med sort humor. Det er sjeldent, for det er en vanskelig balanse å holde uten å bikke over i komedie. Man må holde den skummel og heslig, samtidig som det skal være mulig å le.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer