Døde av dataspill

28-åring sa opp jobben og spilte i 50 timer.

(Dagbladet.no): 50 timer dataspilling med kun korte pauser ble for mye for sør-koreanerens hjerte. Han segnet død om i datakafeen i byen Taegu, opplyste sørkoreansk politi tidligere i dag.

28-åringen med etternavnet Lee satte seg ved skjermen 3. august for å spille en krigssimulator. De neste tre dagene reiste han seg kun for å gå på toalettet og ta korte høneblunder, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Vi antar at dødsårsaken er hjertesvikt på grunn av utmattelse, sier en polititalsmann.

Tidligere kollegaer forteller til avisa JoongAng Ilbo at Lee sa opp jobben for å spille mer data. Den spillavhengige 28-åringen hadde akkurat avsluttet maratonøkten da hjertet sluttet å slå.

Morens hans fikk de tidligere kollegaene til å lete etter ham siden han aldri kom hjem. På nettkafeen fortalte Lee dem at han bare skulle spille ferdig og dra hjem til moren. Få minutter seinere døde han.

KRIG PÅ SKJERM: Her er hundrevis av entusiaster samlet til en 50 timers spillkonkurranse i Frankrike. Mat, drikke og pauser er viktig om ikke datakrigen skal bli helsefarlig. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/REUTERS
KRIG PÅ SKJERM: Her er hundrevis av entusiaster samlet til en 50 timers spillkonkurranse i Frankrike. Mat, drikke og pauser er viktig om ikke datakrigen skal bli helsefarlig. Illustrasjonsfoto: SCANPIX/REUTERS Vis mer