Døde etter 13 dager på intensiven

John Prine

Døde etter 13 dager på intensiven

Musikklegenden John Prine døde av coronasmitte.

Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Den prisbelønte og hyllete låtskriveren og artisten John Prine (73) døde mandag av coronasmitte. Familien bekrefter dødsfallet overfor Rolling Stone.

<strong>DØDE:</strong> John Prine døde, 73 år gammel.
DØDE: John Prine døde, 73 år gammel. Vis mer

Prine var en høyt elsket artist og låtskriver i USA gjennom fem tiår. Han ble sendt til sykehus med symptomer på coronasmitte i mars, og tilbrakte 13 dager med intensivbehandling før han måtte gi tapt for covid-19.

Prines kone og manager, Fiona Whelan Prine, kunngjode 17. mars at hun selv hadde testet positivt for viruset etter at ekteparet hadde kommet hjem fra en turné i Europa.

Prine gjestet blant annet Oslo Konserthus 9. februar i år, og direktør Jørgen Roll karakteriserte konserten som «en høymesse, en konsert for historiebøkene», ifølge NTB.

Kjempet for livet

John Prine

  • Amerikansk låtskriver og artist født 10. oktober 1946.
  • Platedebuterte i 1971 etter å ha blitt oppdaget av Kris Kristofferson.
  • Siste utgivelse kom i 2018 med «The Tree of Forgiveness», som var den første med egenskrevne låter siden den Grammy-vinnende «Fair and Square» fra 2005.
  • Prine vant også Grammy for albumet «The Missing Years» i 1991, og har vært nominert en rekke ganger.
  • Han skrev sanger som «Speed Of The Sound Of Loneliness», «Angel of Montgomery», «Sam Stone» «Hello in There», «Paradise», «In Spite of Ourselves», «Lake Marie», «Fish and Whistle».
  • 26. mars ble han innlagt på sykehuset i Nashville med covid-19-symptomer. To dager senere ble han lagt i respirator.
  • 7. april døde Prine på Prine døde på sykehuset Vanderbilt University Medical Center i Nashville, 73 år gammel. (NTB)

30. mars skrev Prines familie på Twitter om at 73-åringen kjempet for livet.

- Han ble satt i respirator lørdag kveld og fortsetter å få behandling. Men situasjonen hans er kritisk, heter det i uttalelsen fra familien som fortsatte:

- Dette er vanskelige nyheter for oss å dele. Men så mange av dere har elsket og støttet John gjennom åra, så vi ønsket å la dere få vite om dette og la dere få en sjanse til å sende mer av den kjærligheten og støtten nå. Og vit at vi elsker dere, og at John elsker dere.

Nyheten om at Prine kjempet for livet, førte til en strøm av lykkeønskninger.

«Låtskrivernes låtskriver»

Prine blir ofte kalt «låtskrivernes låtskriver» og har vært aktiv som artist i USA siden begynnelsen av 1970-tallet. Han er blitt hyllet av andre store låtskrivere som Bob Dylan og Kris Kristofferson for sin evne til å skrive om tilsynelatende vanlige opplevelser og gjøre dem til åpenbaringer som dekket hele spekteret av menneskelige opplevelser, skriver Rolling Stone.

Både i 1998 og 2013 ble Prine rammet av kreft.I 2013 fikk han fjernet en lunge som følge av lungekreft.

- Jeg er veldig heldig som har kommet levende ut av dette to ganger. Jeg har fantastiske leger som følger meg opp. Det var nettopp derfor de oppdaget kreften så tidlig den andre gangen og sørget for rask behandling. Men jeg tenker ikke så mye på dette, jeg gjør bare det legene sier jeg skal gjøre og ser alltid framover, sa Prine til Dagbladet i 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer