Døde Hoffman hylles for sin siste rolle

Oscar-vinneren døde av overdose i 2014. Nå kan han ses i siste «Hunger Games».

SVANESANG: Philip Seymour Hoffmans siste film ble «Hunger Games: Mockingjay Part 2», som er ute på kino i disse dager. Her fra andre film i tetralogien. Foto: NTB Scanpix
SVANESANG: Philip Seymour Hoffmans siste film ble «Hunger Games: Mockingjay Part 2», som er ute på kino i disse dager. Her fra andre film i tetralogien. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Film- og teaterverdenen mistet et stort navn og en bredt anerkjent skuespiller da Philip Seymor Hoffman gikk bort 46 år gammel i februar 2014.

Oscar-vinneren, som slet med rusavhengighet i flere perioder, døde av en blandingsoverdose av flere stoffer, inkludert heroin og amfetamin.

Se Hoffmans karriere i bilder her.

Siste film Det ble raskt kjent at Hoffman kom til å dukke opp i flere filmer etter sin død, og akkurat nå kan vi se en fersk film med Hoffman på kino for siste gang noensinne. Før han døde rakk Hoffman å spille inn de to siste filmene i «Hunger Games»-serien, som nå avsluttes med «Mockingjay Part 2».

Nå hylles Hoffman, nær sagt som vanlig, for rolleprestasjonen som Plutarch Heavensbee i den ferske ungdomsfilmen, selv om rollen hans ikke vies videre stor plass i filmen. Både norske og utenlandske kritikere tar seg tid til å nevne Hoffman i anmeldelsene.

«At akkurat denne, kommersialiserte og konseptuelle historien skapt for et publikum av tenåringer og unge voksne skulle bli den avdøde karakterskuespilleren Philip Seymour Hoffmans aller siste film, ville ingen ha spådd for kort tid siden. Men han kler rollen som Plutarch Heavensbee, og er allestedsnærværende med sitt machiavelliske renkespill i kulissene av kampen om landet Panems skjebne», skriver Øyvor Dalan Vik for Dagens Næringsliv.

- Passer sammen Andreas Veie Rosvoll skriver i sin anmeldelse for film- og tv-bloggen Filter: «Det er også veldig rart, og temmelig trist, å se Philip Seymour Hoffman i det som skulle bli hans siste rolle (...) Han leverer en verdig og dempet siste rolle i Plutarch Heavensbee.» Rosvoll gir for øvrig filmen en femmer på terningen.

«Det er noe med Hoffman og 'Hunger Games' som gjør at de passer sammen,» skriver Telegraph-kritiker Robbie Collin før han trekker fram Hoffmans replikkleveringer som en av filmens styrker. Collin triller også en femmer for siste «Hunger Games».

Siden sin død har Hoffman også vært å se i andre roller, blant annet hovedrollen i thrilleren «A Most Wanted Man». Også denne rollen høstet han ros for.

«Et stillferdig minnesmerke over Philip Seymour Hoffman», oppsummerte Dagbladets anmelder om filmen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram