Døde i natt

LOS ANGLES (Dagbladet.no): Skuespilleren Richard Farnsworth, som i år var Oscar-nominert for sin rolle i «The Straight Story», tok sitt eget liv i natt norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 80 år gamle skuespilleren skjøt seg selv i sitt eget hjem i Lincoln i New Mexico. Han hadde store problemer med å bevege seg og led av kreft da han gjorde slutt på sitt eget liv med en revolver.

Tragedien ble motatt med dyp sorg i filmbyen Los Angeles i morgentimene i dag norsk tid, der skuespillerens død preget alle nyhetssendingene. Han har arbeidet i filmbyen siden 1937, først som stuntmann, siden som skuespiller, og han bodde i Hollywood fram til 1990.

Kritiker-rost

Farnsworth gjorde ifjor stor suksess som hovedrolleinnehaver i den hjertevarme filmen «The Straight Story», regissert av David Lynch. Filmen, som er basert på en sann historie, handler om den 73 år gamle Alvin Straight som en dag får en foruroligende telefon: Broren Lyle som befinner seg milevis unna er alvorlig syk. Dette stiller Alvin overfor et alvorlig dilemma. På grunn av gammelt uvennskap har han ikke snakket med broren på over ti år, og skal han skvære opp før det er for sent, må han gjøre det nå. Men Alvin er selv syk, og er til konstant uro for sin datter Rose. Og ettersom førerkortet er inndratt p.g.a. dårlig syn, bestemmer Alvin seg for å gjennomføre reisen på sin egen, både farlige og eiendommelige måte - på sin motoriserte gressklipper

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer