Døde under «Passion»

Mel Gibsons Jesus-film har krevd nok et offer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pastor Jose Geraldo Soares (43) fra Belo Horizonte i Brasil hadde leid en en hel kinosal for å se filmen sammen med menigheten sin.

Halvveis ut i filmen la kona hans merke til at pastoren ikke var våken, og en lege blant publikum bekreftet like etter at han hadde dødd av et hjerteattakk.

Venner av pastoren nektet for at de voldelige scenene der Jesus blir slått og korsfestet, var årsaken til Soares død.

- Han satt rolig og så filmen sammen med sin kone, sa familievenn Amauri Costa, ifølge BBC.

Det var først etter at fru Soares hadde snakket til mannen sin flere ganger uten å få svar, at hun mistenkte at noe var galt. Parets to barn var også på visningen av filmen.

Den andre som dør

Gibsons film hadde premiere i Brasil sist fredag, og har høstet kritikk for den blodige volden i det som er portrettet av Jesus under hans 12 siste timer. Filmen har også blitt beskyldt for å være antisemittisk.

Katolske kirkeledere i landet deler ikke det synet og har applaudert filmen for å ha nøyaktige gjengivelser av bibelske hendelser.

Pastor Soares er den andre personen som dør på en «Passion»-visning. Amerikanske Peggy Law Scott fra Kansas døde av et hjerteattakk i forrige måned etter å ha sett korfestelsescenen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.