Dødelig lykke

I helga var definisjonen av lykke en konsert med en Van the Man i praktslag.

Tidlig i Van Morrisons konsert, midt under glansnummeret «Moondance», flakser en due inn på scenen og setter seg ned på orgelet til Geraint Watkins. Etter en stund bruser den lett med fjæra, men dua blir standhaftig sittende til konserten er ferdig. Da orgelet skal fraktes bort, faller dua om - stein død. Fortsatt noen som stiller spørsmål ved musikkens kraft?

Det måtte jo bare bli en helt spesiell konsert! Trolig døde dua av pur lykke, eller i hvert fall med et bredt smil rundt nebbet. For ikke engang Van kan overgå dette, selv ikke på det som må være en av hans favorittscener.

Han ba selv om å få spille i Frognerbadet i år, og den gode responsen er det beste svaret på hvorfor. Det er noe mellom Van og publikum i Badet, og for å forsikre seg om at han blir invitert neste år ga han publikum alle godlåtene. Etterpå ba han om å få tegne en femårskontrakt med festivalen. Uansett vil det forundre oss mye om han ikke står på scenen for fjerde gang under tiårsjubileet neste år.

Det skjer nemlig noe magisk med den lunefulle og uforutsigbare mannen fra den grønne øya når han retter på hatten, tar på seg solbrillene og rusler inn på denne scenen. Han takker og snakker, forteller historier, spøker, ler, smiler, dirigerer bandet på sju, «skjeller» ut trompetisten for å spille jazz som en Miles (Davis) midt i en blueslåt og spenner på seg kassegitaren og improviserer en liten vise «for å gi bandet en pause».

Og han storkoser seg. Jeg tror ikke noen som var til stede, selv ikke hans største fans, har sett ham mer utadvendt og meddelsom - og mindre sær. Konserten utviklet seg til en unik best of-seanse, med klassikere som «Jackie Wilson Said», «Brown Eyed Girl» og «Have I Told You Lately?» i tillegg til noen av låtene fra fjorårets «Back On Top». En av dem var «Precious Time».

Det er den beste konklusjonen på denne konserten jeg kan tenke meg.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 359763512


Varnish cache server