NYTT PAR: Damon Wayans og Clayne Crawford spiller etterforskerparet som ble framstilt i fire filmer av Danny Glover og Mel Gibson på kino.
NYTT PAR: Damon Wayans og Clayne Crawford spiller etterforskerparet som ble framstilt i fire filmer av Danny Glover og Mel Gibson på kino.Vis mer

Dødelige våpen - etterforskning med katastrofale følger

Wandrups utvalgte: Film-suksessen er blitt TV-serie.

TV-SERIE: «Lethal Weapon» er blitt TV-serie, bygd på filmserien ved samme navn. Mel Gibson og Danny Glover er naturligvis ikke med. Her spiller Clayne Crawford rollen som Martin Riggs, mens Damon Wayans – kjent komiker – framstiller Roger Murtaugh. Verden har forandret seg.- men fortsatt er ideen at de to løser saker, med katastrofale følger.

Sesong en er ute på blu-ray, sesong to har nettopp startet på TV i USA.
Sesong en er ute på blu-ray, sesong to har nettopp startet på TV i USA. Vis mer

Den første av de fire originale filmene kom i 1987, med manus av Shane Black og i regi av Richard Donner. De var nesten definisjonen av actionkomedie, relativt blodige filmer der den voldsomme handlingen ble dempet med store doser humor og saftige replikker.

Konseptet i TV-serien er det samme. Forskjellen på de to partnerne driver serien. Riggs har en viss dødslengsel etter å ha mistet kona i en bilulykke, mens hun var på vei til fødestua. 50-åringen Murtaugh er nylig blitt far for tredje gang og er mest opptatt av å leve.

Serien er full av vitser om «Miami Vice» og «Starchy & Hutch». Sesong én er ute på blu-ray, sesong to startet nylig i USA. Fartsfylt og til tider ganske vill underholdning.