Dødsbra på salgslistene

Norske Dimmu Borgir setter black metal-rekord med sitt siste album «Death Cult Armageddon». Bandet fyker helt til andreplass den offisielle salgslista.

Nærmere 12 000 eksemplarer av «Death Cult Armageddon» har forsvunnet ut av butikkhyllene den siste uka, ifølge plateselskapet Tuba.

- Jeg hadde ikke noen særlig forhåpninger her hjemme. Men Tuba har gjort en god jobb med promotion og vi synes skiva er jævla bra, sier vokalist Shagrath til Dagbladet.no

Økt salg

Fra før er det kolleger Satyricon som har nådd lengst av black metal-bandene på platebransjens offisielle liste. De landet etter en uke på en fjerdeplass med albumet «Volcano». Dimmu Borgir er et av Norges største band uansett sjanger og selger flere hundre tusen album i utlandet. Her hjemme har det gått tregere, men nå ser det ut til å snu. TV-reklame, mye oppmerksomhet i pressen og gode anmeldelser har hjulpet bandet i forbindelse med «Death Cult Armageddon».

- Med disse tallene kan vi også få til et annet trøkk rundt skiva i butikkene. Det kan bety ytterlige økt salg, sier promotionmananger Espen S. Røhne i Tuba til Dagbladet.no.

Utsolgt

Dimmu Borgir er for tida på Norges-turne. Alle konsertene er utsolgt ifølge Tubas Røhne, og Shagrath forteller om god stemning i lokalet.

- Hvorfor tror du black metal-sjangerens kommer så sterkt her hjemme nå?

- Man kan ikke fornekte at er mange kvalitetsband der ute. Du kan ikke feie det under teppet. Norge er et lite land og ikke akkurat et megamarked. Men det er fint å bli anerkjent her hjemme også, sier Shagrath.

<B>UTSOLGT:</B> Dimmu Borgir er for tida på en utsolgt Norges-turne. Sjekk ut <a href=http://fredag.dagbladet.no>FREDAGs hva skjer-guide for mer informasjon</a>.