Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dødsfallene i Roskilde et rent uhell

De ni dødsfallene under årets Roskilde-festival var et rent uhell som blant annet skyldtes publikums brutale oppførsel foran scenen, fastslår politiet i Roskilde i en foreløpig undersøkelsesrapport.

Rapporten ble overlevert til Danmarks justisminister Frank Jensen i dag. Festivalledelsen blir ikke holdt strafferettslig ansvarlig for ulykken.

-Men det er visse områder som festivalen bør kikke nærmere på før neste års festival, sier politimesteren i Roskilde, Uffe Kornerup.

-Det bør nok færre ledd i kommandolinjen når det skal bestemmes om en konsert skal stoppes. Dessuten bør man se om det er mulig å forbedre overvåkingen av publikum, sier Uffe Kornerup.

Etter festivalen er det blitt kritisert at det tok for lang tid å få stanset den skjebnesvangre Pearl Jam-konserten der folk ble klemt i hjel foran scenen. Politiet konstaterer i sin rapport at det ikke fantes noen nedskrevne regler, men kun en muntlig avtale for hvem som kunne stanse en konsert.

Men politiet understreker at det ikke har vært mulig å fastslå nøyaktig hvor lang tid det gikk fra de første katastrofemeldingene kom til konserten ble avbrutt. Politiet slår også fast at dødsulykken ikke skyldtes antall tilskuere, tekniske feil eller mangler ved sikkerheten.

I alt 280 personer er blitt avhørt av politiet i Roskilde. Foruten de ni som omkom, ble 34 mennesker skadd i ulykken. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media