Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dødsmyggen flyr igjen

«Bilfil elgokse antastet gul Ford», «Konge fikk ku i sex-straff» og «Volvo best for bilsex». Se fjorårets råeste overskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettsiden Stopp Pressen, som er underlagt portalen Start kårer nok en gang de beste (eller verste?) overskriftene i norske aviser.

Eller hva sier du til titler som «- Meitemarker har maraton-sex», «Mistet penis midt i pornofilm», «Stillestående fly kræsjet!» og «Felte elg med tørkestativ på hodet».

- Dødsmygg-prisen så dagens lys sent i forrige århundre, da redaksjonen ble oppmerksom på et gapende hull i jungelen av gullfisker, ruter, tagger, nåler, palmer og tenner: Prisen tilegnet den kunstart så godt som alle nordmenn kommer i kontakt med hver eneste dag. Dødsmyggen er Stopp Pressens hederspris for de beste overskriftene i året som gikk, skriver initiativtakerne i en pressemelding.

- Navnet «Dødsmyggen» har vi hentet fra et av bransjens kanskje aller største pionérarbeider, nemlig Dagbladet og Tonje Merete Vikens klassiske verk, «Dødsmygg ryster New York», fra 1999. Såvidt oss bekjent, var dette første gang ordet ble tatt i bruk i moderne norsk, og vi i Stopp Pressen ønsker å sørge for at det ikke blir den siste, står de i pressemeldingen.

Sju kategorier

Viken har nå forlatt Dagbladet for å utvikle sin tabloide fortellersans i NRK tekst-TV. Men Dødsmygg-tradisjonen lever videre.

I år deles det ut priser i sju kategorier: Beste sex-sak, beste voldssak, beste sensasjon, beste kjendissak, beste dopsak, beste elgsak (!) og beste religiøse sak.

Dette var fjorårets vinnere:

Årets sex-sak:

Penis eksploderte under sex (BA)

Årets voldssak:

Naken mann amok med kølle (Nettavisen)

Årets dopsak:

Nakne narkosmuglere kjørte på kystvakten (Dagbladet)

Årets sensasjon:

Ku anmeldt, usynlig hund arrestert (Bergens Tidende)

Årets kjendis-sak:

Pisset i peisen hos Celina (Dagbladet)

Årets ordspill:

Jubel i badecarew (Dagbladet)

Hele Norges coronakart