Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dødsøyeblikket kan bli vist på tv

Krokodillejegeren dro ut piggen fra brystet før han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tv-serien «Crocodile Hunter» gikk første gang på lufta på Discovery Channel i 1992 og oppnådde kjapt svært høye seertall.

Kanalen vurderer nå hva de skal gjøre med de nye episodene Steve Irwin spilte inn rett før hans død - og opptakene som ble gjort da han døde. Et kamerateam fulgte Irwin da en piggrokk stakk ham i brystet. Krokodillejegeren rakk å dra ut piggen før han døde.

Billy Campbell, direktør for Discovery Networks, har ikke bestemt seg for om opptakene fra den fatale turen til Great Barrier Reef vil bli vist. En avgjørelse vil bli tatt i samråd med familien.

- Det er fortsatt for tidlig. Vi må se nærmere på det, sier Campbell til The Australian.

- Fryktelig

Irwins venn, tv-produsenten John Stainton, opplyste i går at han har sett opptakene som viser dødsøyeblikket, og beskriver bildene som sjokkerende.

- Det er veldig vanskelig å se, fordi man faktisk er vitne til at noen dør... Og det er fryktelig, sier Stainton til The Australian.

- Vi var ved Port Douglas og filmet til en dokumentar for Animal Planet som heter «Havets dødeligste». Vi skulle se på ulike ting som kan ta livet av deg i havet, forteller Stainton til australske Daily Telegraph.

KAN BLI VIST: Videoklippet av øyeblikket da Steve Irwin ble drept, kan bli frigitt av Discovery, bekrefter kanalens direktør. FOTO: SCANPIX/AP
KAN BLI VIST: Videoklippet av øyeblikket da Steve Irwin ble drept, kan bli frigitt av Discovery, bekrefter kanalens direktør. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Irwing svømte like over den 2,5 m lange piggrokken da fisken svingte på halen. Piggen satte seg i brystet på Irwing, noe som gjorde stikket dødelig.

- Den stakk ham i brystet, før han dro piggen ut. I neste øyeblikk var han borte. Og det var det. Kameramannen måtte slå av kameraet.

Drept momentant

Irwin ble dratt opp av vannet av kameramann og et medlem av crewet, og tatt til en båt 500 meter unna.

Det ble gjort forsøk på gjenoppliving ved stranda, men det var nytteløst. Irwin ble erklært død like etterpå.

Stainton håper at vennen ikke led, og forteller at Irwin ikke gjorde noe for å provosere piggrokken.

- Det er trolig at han døde momentant da piggen traff ham, og jeg håper han ikke følte noe smerte.

Stainton forteller at han og andre kolleger lange hadde vært redd for at Irwing skulle dø i vannet.

- På land var han kjapp. Han tenkte raskt og var kjapp i bevegelsene. Men i vann er det annerledes. Det er et annet element.

Naturfotograf David Ireland beskriver piggrokker som svært farlige.

- De har en eller to pigger på halen som ikke bare er dekket med gift, men som også fungerer som bajonetter, som en bajonett på en rifle, sier Ireland til Daily Telegraph.

Ville vært brydd

Billy Campbell i Discovery bekrefter at Irwins datter Bindi også har spilt inn egne programmer.

Disse skulle sendes på Animal Planet og Discovery senere i år eller i 2007, men det er ikke klart når eller om de går på lufta.

- Når det gjelder Bindi-programmene, vil alt avhenge av samtalene vi skal ha med Terri (Irwins kone) om noen dager. Jeg vil gi henne noen dager til å sørge og tenke gjennom ting. Vi skal snakke sammen når det passer seg, sier Campell.

Han er også en nær venn av Irwin-familien, og forteller at Steve sannsynligvis hadde følt seg brydd om han hadde visst om alt oppstusset dødsfallet hans har skapt.

- Han ville sagt «Billy, ikke gjør dette til noen stor sak», sier Campbell.

Den 44 år gamle tobarnsfaren ble i dag flydd tilbake til hjembyen, hvor hans kone og barn venter. Begravelsen vil familien ta seg av.

-GRUSOMT: Vennen og tv-produsenten John Stainton har sett klippet der Irwin dør.