Dødsrike kjendiser - også i himmelen

LONDON (Dagbladet): Elvis, John Lennon, Jimi Hendrix, Bob Marley og Frank Sinatra led ingen økonomisk nød etter at de ble kjente artister.

Nå viser en ny oversikt at pengene fortsatt strømmer inn - lenge etter artistenes død.

Det er det amerikanske selskapet Forbes som bringer den første lista over hva kjente musikere, forfattere og kunstnere får av det vi kanskje kan kalle etterlønn i himmelen.

Ifølge Forbes er det noen grunnleggende forutsetninger for at inntektene skal fortsette å strømme inn til arvinger og andre etterlatte.

- Det ideelle er å dø midt i livet, hevder Forbes.

- Elvis døde 42 år gammel, men mytene rundt ham lever i beste velgående i Graceland, hjemstedet hans som i fjor hadde billettinntekter på 130 millioner kroner. I tillegg dukker post-Elvis opp i diverse godt betalte reklamefilmer, og salget av Elvis-artikler lå på rundt 40 millioner kroner, heter det i rapporten fra Forbes, som har spesialisert på kjendisers økonomiske situasjon.

Blant andre døde kjendiser med god inntekt i fjor, er John Lennon (180 mill.), Jimi Hendrix (90 mill.), Bob Marley (90 mill.), Frank Sinatra (50 mill.) og Marilyn Monroe (40 mill.).