Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Arbeidstittel: Savnet fellesskap», Nationaltheatret:

Dogmenes død

I Jonas Corell Petersens teater er «sær» et honnørord.

ET SLAGS FELLESSKAP: Ole Johan Skjelbred og Olav Waastad i «Arbeidstittel: Savnet fellesskap». Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret
ET SLAGS FELLESSKAP: Ole Johan Skjelbred og Olav Waastad i «Arbeidstittel: Savnet fellesskap». Foto: Øyvind Eide, Nationaltheatret Vis mer

TEATER: «Arbeidstittel: Savnet fellesskap» er hans særeste så langt, og den mest kaotiske. Forestillingen er halvspilt eller så, før jeg finner søylen jeg kan sortere tankene om den langs: Dogmer i oppløsning.

Vi kan godt si at dette er dogmeteater for en dement verden, en verden som ikke er i nærheten av å kunne å samle seg om hva den skal tro på og ikke tro på, hva som skal regnes som allmenngyldig og hva som skal sies å være nisjer.

Vimsete

Fragmentert og forvirrende, ofte uttrykt gjennom ufullstendige metaforer, ufullstendige fortellinger, ufullstendige referanser, endog ufullstendige setninger, tar «Arbeidstittel:» for seg leveregler, normer, påbud og forbud. Den sveiper innom religion og blasfemi, fuglekikking og musikkmiksebord. Den besøker swingers-samfunn og arbeidskollegium, vennegjeng, bokklubb og ensomme rom. Tittelens fellesskap er ofte, slik tittelen også tilsier, utenfor rekkevidde. Skuespillerne framstiller stadig mennesker som ikke forstår hverandre, som snakker forbi hverandre, eller som, hvis de skulle forstå hverandre, er opptatte av helt ulike saker eller helt ulike sider av samme saker.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?