Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dogmeteater uten filter

Regissør Yngve Sundvor har fått fem skuespillere, en egen sal og 3,4 millioner kroner over to år av Det Norske Teatret. Nå lager han teater etter sine egne dogmeregler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reglene går i korthet ut på å greie seg uten scenografi, spesiallagde kostymer, rekvisitter og tekniske finesser som filmprojeksjon og motorisert lys. Lyd og musikk skal være live. Dogmeprosjektet skal ha ei fast kjernegruppe på fem.

Sundvor har fått med seg skuespillerne Gard B. Eidsvold, Marianne Krogh, Reidar Sørensen, Ingrid Jørgensen og Øyvind Berven og musiker Håvard Lund som et fast ensemble.

I går inviterte han til høytidelig åpning av baren i Det Norske Teatrets prøvesal, foretatt av teatersjef Vidar Sandem. Benkeradene er kastet ut og erstattet med runde kafébord og sofaer, øl og vin selges i baren og publikum kan ta seg en røyk om de ønsker det.

- Man skal kunne kose seg i teateret, sier Sundvor.

Prøvesalsprosjektet har fått tittelen «Utan Filter» og første forestilling er signert Sundvor selv og heter «Mett».

- «Mett» er inspirert av kokebokreolene i bokhandlerne og Marco Ferreris film «Etegildet». Vi er inne i en tilstand av «overernæring» som gir seg fysiske utslag i form av fedme, diabetes og så videre, men som også fører til åndelig død og forflatning. Skuespillerne har improvisert og jeg skriver fremdeles, sier Sundvor.

Hele Norges coronakart