Doherty nikket ned popstjerne

Gamle fiender gikk løs på hverandre.

(Dagbladet.no): Støyen rundt Babyshambles-vokalist Pete Doherty ser aldri ut til å stilne.

Nå er Kate Moss\' kjæreste i trøbbel igjen, etter å ha nikket ned Johnny Borrell - vokalist i Razorlight.

Gamle fiender

Både Babyshambles og Razorlight spilte på den siste dagen av Carling-festivalen i Leeds søndag, og det var rett før midnatt at bråket startet.

Vitner NME.com har snakket med påstår at Doherty tok seg inn i Razorlights garderobe, og nikket til Borrell uprovosert.

- Johnny la Dohery i bakken og forlot garderoben. Deretter kom sikkerhetspersonalet og dro Doherty tilbake til bussen, sier kilden.

En talsperson for festivalen bekreftet at en hendelse hadde funnet sted, men ville ikke gå i detaljer.

De to artistene skal ha hatt et anstrengt forhold i lengre tid. Doherty og Borrell spilte sammen i en tidlig utgave av The Libertines.

FREAKSHOW: Pete Dohertys uforutsigbare oppførsel har gjort ham til en elsket tabloidfigur i England. FOTO: SCANPIX/EPA
FREAKSHOW: Pete Dohertys uforutsigbare oppførsel har gjort ham til en elsket tabloidfigur i England. FOTO: SCANPIX/EPA Vis mer

- Crazy Frog på heroin

Helgens hendelse følger en lang rekke skandaler de siste månedene - med avlysninger, slosskamper og innbruddshistorier som sentrale ingredienser.

Han kom for eksempel for seint til Øyafestivalen, etter å ha blitt stoppet i tollen med en brukerdose narkotika.

Medieinteressen rundt Doherty er formidabel i England. Og den ble neppe mindre etter at skandaledokumentaren «Who The F*** Is Pete Doherty» ble sendt på BBC tidligere denne uka.

Problemet er at Babyshambles ikke har utgitt en eneste skive enda (debuten kommer etter planen til høsten).

Og en som gjør seg til A-kjendis uten å ha tilstrekkelig med musikalske meritter bak seg, er dømt til å få en del fiender.

Én av dem som har uttalt seg kritisk om Doherty er Blurs Damon Albarn, som har startet kampanjen «Make Doherty History».

Turbonegers Thomas Seltzer er heller ikke overbegeistret:

- Han kan ikke skrive låter. Bandet hans har ingenting å komme med. Den første gangen jeg hørte dem trodde jeg det var en spøk. Det eneste Pete Doherty kan er å røyke heroin og henge ut med Kate Moss.

- Indie-rocken er blitt milliardindustri - britiske og amerikanske journalister snakker om «The indie-stry». Og den fremste eksponenten for dette er Pete Doherty. Han representerer en hype-kultur som er like kommersiell som Schnappi. Pete Doherty er Crazy Frog på heroin, sa Seltzer til Dagsavisen i sommer.

FIKK BANK: Tidligere Libertines-kollega - nå Razorlight-vokalist - Johnny Borrell.