NRK «Innafor»

Doku-serie refses for negativt kroppsfokus. Nå bekrefter NRK ny sesong

Programmet tar for seg temaer som intimkirurgi, prestasjonsdop og sexsalg. Forfatter Linnéa Myhre mener programmet rammer de usikre ungdommene som sliter mest. 

PROGRAMLEDER: Emma Clare Gabrielsen er programleder i den undersøkende dokumentarserien «Innafor», som hadde premiere i januar. Allerede nå bekrefter NRK at det blir en sesong to av doku-serien.  Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PROGRAMLEDER: Emma Clare Gabrielsen er programleder i den undersøkende dokumentarserien «Innafor», som hadde premiere i januar. Allerede nå bekrefter NRK at det blir en sesong to av doku-serien.  Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 29. januar hadde NRK premiere på den fire episoder lange dokumentarserien «Innafor», som ledes av Emma Clare Gabrielsen.

I løpet av den første sesongen tar programmet for seg fenomener som intimkirurgi, prestasjonsdop og sexsalg.

Overfor Dagbladet bekrefter NRK at det blir en sesong til av «Innafor».

- Jeg kan ikke gi noen detaljer utover det, skriver prosjektleder Tove Austad i en SMS til Dagbladet.

På sin Instagram-profil bekreftet Gabrielsen allerede mandag formiddag at det kommer en ny sesong av programmet.

Austad vil verken bekrefte eller avkrefte om Gabrielsen kommer til å fortsette som programleder.

Forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre har imidlertid kritisert programmet. I Morgenbladet tidligere denne uka skrev hun at programmet lærte unge å bli usikre på seg selv.

Mener NRK har feilet

Myhre mener blant annet at programskaperne feilet i å gi en kritisk vinkling mot intimkirurgitrenden i første episode av serien.

- Programleder Emma Clare blir sendt ut for å stille intimkirurgiindustrien til veggs. Men i ønsket om å opplyse, og kanskje til og med arrestere en usunn trend, sitter jeg igjen med spørsmålet om jeg ikke burde operere meg, jeg også. Det tror jeg ikke var NRKs hensikt, skrev Myhre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.