Anmeldelse: «Fyre» på Netflix

Dokumentar om skandale-festival: Noe av det flaueste jeg har sett

Dokumentaren om den skandaløse Fyre-festivalen er både til å le og rase av.

SKANDALE: Fyre-festivalen blir stående som et symptom på vår tids aller verste tilbøyeligheter, skriver Dagbladets anmelder. Nå er Netflix-dokumentaren om den skandaløse musikkfestivalen her. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: «Jeg har kjøpt en øy på Bahamas, og vi skal ha musikkfestival der».

Dette er mer eller mindre hele salgspitchen til mannen bak den nå famøse festivalfadesen «Fyre», som Netflix har laget en helaftens dokumentarfilm om. Fyre var et dødsdømt forfengelighetsprosjekt som eskalerte fullstendig ut av kontroll, laget av, for og med idioter som representerer det verste av influencer-kultur, ukontrollert kapitalisme og hedonistisk guttastemning i uskjønn forening.

Dokumentaren det har resultert i unnlater å bruke sterke formgrep eller polemiske føringer. Det trengs heller ikke, det holder i massevis å la historien fortelle seg selv, i form av talking heads-intervjuer med mange av de involverte i ettertid, og arkivopptak fra da skandalen utfoldet seg.

Og for en historie det er.

Dette kunne like så gjerne vært en episode av «The Simpsons», eller «Silicon Valley»-versjonen av «This is Spinal Tap». Nok en gang bekreftes Poes lov: det er bortimot umulig å skille virkelighetens ekstreme mennesker og miljøer fra en parodi på dem.

Dette her er faktisk noe av det flaueste jeg har sett på lenge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer