Doldis med stil

Bill Wyman gjorde det eneste rette da han hoppet av Rolling Stones i 1993. Med Rhythm Kings har Wyman (64) funnet seg sitt ultimate alderdomsprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ser alltid så slitsomt ut å være rocker i en alder av 55 pluss. I den alderen pleier det å foregå av økonomiske årsaker eller fordi det er det eneste man mestrer.

Bill Wyman kan i alle fall en ting til her i livet. Men nå har den gamle kåtsekken heldigvis nedprioritert de unge blondinene til fordel for en gjeng spillekåte musikerkompiser.

Bill Wyman & The Rhythm Kings er som et grunnkurs i hvordan bli gammel i rocken med verdigheten i behold.

Løs jakke

Med eller uten ironi i valg av bandnavn; han gjør noe veldig riktig noe nå, den gamle basser. På scenen i går var han omkranset av et lite kremlag av gamle, stolte musikere, som gitarist Albert Lee (57), Procol Harum-keyboardist Gary Brooker (55), jazzgitarist Martin Taylor (45) og Georgie Fame (57), mangeårig musiker med Van Morrison og soloartist lenge før det. De spiller akkurat det de har lyst til å spille, akkurat så løst som det passer dem og akkurat så seriøst som det må være. Mye rhythm n'blues, litt rock, litt jazz, litt swing og litt soul. Alt sammen veldig laidback, upretensiøst og fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer