GATELANGS MED DOLK:  Store ting er under opprulling i Stavanger med den anonyme gatekunstneren Dolk som neppe gir intervjuer, derfor klarte vi å få til denne særs sanne, men fiktive praten. Foto: ANN KRISTIN ØDEGÅRD / BERGENSAVISEN / BA
GATELANGS MED DOLK: Store ting er under opprulling i Stavanger med den anonyme gatekunstneren Dolk som neppe gir intervjuer, derfor klarte vi å få til denne særs sanne, men fiktive praten. Foto: ANN KRISTIN ØDEGÅRD / BERGENSAVISEN / BAVis mer

Dolk redder verden i år 2015

Skribentene Svein Strømmen og Sturla Haugsgjerd dro et år fram i tid og tok en fiktiv prat med kunstneren Dolk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(IDEER): Skribentene Svein Strømmen og Sturla Haugsgjerd dro et år fram i tid i tidsmaskinen, og tok en fiktiv prat, med den anonyme kunstneren Dolk som i anledning NuArt-festivalens 10-årsjubileum i Stavanger skal presentere sitt ambisiøse verk: en sjablong med et så sterkt budskap at dens blotte nærvær retter opp i verdenssamfunnets skjeve fordeling av godene.

Vonde tider

I streetart-tidsmaskinen: Det er vonde tider. Fremtiden ser mørk ut. Ja, det brenner rett og slett et blått lys for fred og fordragelighet i denne verden. ISIL har annektert landområder fra Algerie i vest til Indonesia i øst og innført sharialover.

Hamas spyr ut raketter mot et Israel som svarer med å holde den palestinske befolkningen i et blodig jerngrep. Obama dreper sivile med droner uten rettergang og McDonald's og Chevron overvåker forbrukervanene dine, med Facebook og Google som villige medløpere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn