KOMMENTARER

Dolkestøt fra velgerne

Når bedriftseiere på Vestlandet truer Knut Arild Hareide med bank, skjønner du at formueskatten ikke er noen spøk, skriver Marie Simonsen.

SYNDEBUKKEN:  Næringslivet raser mot Knut Arild Hareide som ikke vil ha kutt i formueskatten. Men det er velgerne som sier nei.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SYNDEBUKKEN: Næringslivet raser mot Knut Arild Hareide som ikke vil ha kutt i formueskatten. Men det er velgerne som sier nei. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Jo da, vi i pressen liker krigerske metaforer når vi skal beskrive den minste uenighet, og mange har spurt oss opp gjennom åra hva vi skal gjøre om det virkelig brøt ut krig. Vil det være trykksverte nok igjen i landet? I den farten papiropplagene daler, kan jeg forsikre om at trykksverte ikke lenger er mangelvare, men Dagens Næringsliv tok grovt for seg på forsida i går. Og nå er det krig.

Dolker norsk næringsliv i ryggen, het det. Og hvem var så denne morderiske sniken som prøver å ta livet av næringslivet? Til og med bakfra? Det er Knut Arild Hareide, som ikke bare dolker i ryggen, men stikker fra valgløfter og snur kappen etter vinden på samme tid. I KrF tror de riktignok på mirakler, men Hareide fremstår som rene politikkens Houdini.

Det handler om skatt når bedriftseiere landet rundt skyter småpartier med kanoner. Er det noe bedriftseiere vet, så er det at minoritetsaksjonærer kan ha stor makt, og nå frykter de at Venstre og KrF vil tvinge regjeringen til å redusere kuttene i formueskatten.. Det vil Hareide angre, tror NHO-sjef Kristin Skogen Lund. Opprøret er særlig sterkt på Vestlandet, der KrF har mange av sine velgere, som hun påpekte. Det vil ikke glemmes i neste valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer