Dolly de luxe!

Konsert, foredrag, humorshow — Dolly Parton gir deg alt og litt til.

FESTKVELD: Dolly Parton har fikset på utseendet, og legger ikke skjul på det. Musikalsk var hun den samme gamle i Oslo Spektrum i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FESTKVELD: Dolly Parton har fikset på utseendet, og legger ikke skjul på det. Musikalsk var hun den samme gamle i Oslo Spektrum i kveld. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Dolly Parton (68) åpner med 36 år gamle «Baby, I'm Burnin'», og det er ganske beskrivende for konserten onsdag kveld.

Når hun synger «I Will Always Love You» helt til slutt foran et sittende Oslo Spektrum, er det svært mange som sender den rett tilbake til henne.

Fattigjenta fra Locust Ridge, Tennessee, nummer fire i søkenflokken på 12, har fått oppfylt drømmene sine, og nå står hun på scenen i Oslo og får ikke takket publikum nok.

Takk og takk Hun takker oss for at vi har kjøpt platene hennes, at vi har sett filmene hun har vært med i og kanskje til og med vært i fornøyelsesparken hennes hjemme i Tennessee, Dollywood — kort og godt for at vi har brukt penger på henne.

For dere veit: «Det koster utrolig mye å se så billig ut» (Dolly-klassiker).

Til gjengjeld har Dolly fortsatt å skrive og synge sanger, det skal ha blitt over 3000 av dem, holdt stemmen ved like (ja, den er helt per kasse) og klart å holde populariteten oppe i alle disse åra. Det er intet mindre enn imponerende.

Og - hun trekker fram det ene instrumentet etter det andre: Dulcimer, fløyte, banjo, akustisk gitar, elgitar, fele, munnspill og minisaksofon («fordi jeg føler meg saxy...»).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer