Dolly Parton

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dolly Parton er nok for mange mer kjent for sine plastiske operasjoner enn for sine låter og sin sang, og det er ganske urettferdig.

Gjennom en lang karriere som artist og skuespiller kan hun se tilbake på mange førsteplasser på hitlistene, platesalg i millionklassen og hovedroller i store Holloywood-produksjoner.

Hun ble født i Locust, Tennessee i 1946, som nummer fire i rekken av 12 barn som moren fikk fra hun var 15 til hun var 35. Der vokste hun opp under trange kår, men allerede som 12-åring var karrieren staket ut. Da hadde Dolly sin første opptreden på tv. Året etter ga hun ut plater på et lite lokalt plateselskap, og Johnny Cash introduserte henne for et publikum på over 2000 mennesker på legendariske Grand Ole Opry i Nashville. Porter Wagoner hørte hennes hit «Dumb Blonde» i 1967, og inviterte henne til å synge i tv-showet hans. Det førte til et langt samarbeid og flere utgivelser.

Da hun var 20 giftet Dolly seg med Carl Dean. De er fortsatt gift, til tross for at hun i årenes løp er koblet til andre menn - som Wagoner, manageren Sandy Gallin og Burt Reynolds.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer