Dommedag

I dag tiltaler politiet Anne-Kat. Hærland for fyllekjøringa på Frogner. Samtidig får hun hard medfart i Kringkastingsrådet.

Om morgenen 11. november satte TV-kjendisen seg i sin bil for å kjøpe aviser, etter en fuktig kveld i middagslag. Først kolliderte hun med en parkert bil, før hun krasjet med en annen bil som ventet på grønt lys.

Sjåføren av bilen ble skadd, og Hærland hadde 1,26 i promille.

Etter det Dagbladet forstår, erkjenner Hærland både promillekjøring og påkjørslene.

Men både forsvarer Peter S. Nørgaard og manager Grethe-Laila Fjelberg nekter for at hun prøvde å stikke av fra den første kollisjonen.

- Hærland forsøkte ikke å stikke av, sier Fjelberg.

Politiadvokat Erlend Pape Nordtorp ved Oslo politidistrikt sier han tar påtalebeslutningen i dag.

Siste samtale

- Jeg har ikke sendt over saken til tingretten for tilståelsesdom - ei heller tatt ut en tiltalebeslutning. Før jeg fatter en beslutning, har jeg et ønske om å snakke med Hærlands advokat.

- Hærland har i avhør ikke erkjent alle forhold, og det er grunnen til at jeg gjerne vil prate med advokaten hennes. Jeg har ikke fått høre fra ham, og nå tar jeg en påtalebeslutning i morgen ettermiddag uansett, sier Nordtorp.

Dette betyr etter alt å dømme at politiet vil ta ut tiltale uten at det foreligger erkjennelse av skyld for alle forhold. Dermed må trolig TV-kjendisen belage seg på en rettssak med full vitneførsel.

Nørgaard sier han skal ringe politiadvokat Nordtorp i dag.

I dag må også ledelsen for «Nytt på nytt» forklare seg for Kringkastingsrådet. Prosjektleder Guri Skavlan og nestleder i Underholdningsavdelingen, Charlo Halvorsen, skal møte i rådsmøtet.

Lederen for rådet, Kjellbjørg Lunde, reagerte på at Hærlands promillekjøring ble hovedtema i programmet noen dager etter kjøreturen.

Ekstra PR

«Man ønsker å få vite hvilke redaksjonelle vurderinger som lå til grunn for at det nevnte forhold ble gjort til et sentralt moment i programmet», står det i sakspapirene.

Dagbladet forsøkte å komme i kontakt med Anne-Kat. Hærland uten å lykkes.

FÅR HARD DAG: Politiet tar i dag ut tiltale mot Anne-Kat. Hærland, etter fyllekjøringen som endte i to kollisjoner. Bildet er tatt i anledning Se og Hørs jubileumsseilas i september.