Harvey Weinstein

Dommer truet voldtektssiktet

For å bruke telefonen under rettssaken.

TIL RETTSALEN: Harvey Weinsten trillende med rullator på vei inn til rettssalen på Manhattan i New York der han er tiltalt for flere grove seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix
TIL RETTSALEN: Harvey Weinsten trillende med rullator på vei inn til rettssalen på Manhattan i New York der han er tiltalt for flere grove seksuelle overgrep. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dommeren var under rettens andre dag i New York rasende på Harvey Weinstein for å ha brukt telefon i rettssalen.

Filmmogulen står tiltalt for en rekke alvorlige seksuallovbrudd - saken som utløste metoo-bevegelsen.

Dommer smalt til

Weinsteins voldtektsforhandling på Manhattan startet med gnister som fløy gjernnom salen da dommeren truet med å sette filmmogulen i fengsel for å ha brukt mobiltelefonen sin i retten. Det skriver The Guardian.

Det skal ha skjedd mens forsvarsadvokatene protesterte under rettssaken.

Høyesterettsdommer James Burke er kjent for sitt milde vesen, men svarte i raseri da han oppdaget at Weinstein brukte telefonen sin. Han truet da med å inndra kausjonen som gir ham frihet fram til dom faller.

Million-kausjon

- Herr Weinstein, jeg må be deg om ikke å bruke telefonen. Er dette virkelig slik du vil havne i fengsel resten av livet - ved å sende tekstmeldinger, som er i strid med domstolen? sa dommer Burke til den tiltalte.

Dommeren sa at hvis Weinstein ble tatt i telefonbruk igjen, ville kausjonen på to millioner dollar umiddelbart bli opphevet.

Så henvendte han seg til Weinsteins advokat Arthur Aidala, og sa:

- Mitt råd til deg er at før du kommer inn i rettssalen, tar du Weinsteins mobiltelefon og legger den i kofferten. Jeg forsto at han overleverte telefonen sin, men så viser det seg at han hadde to til.

Kan få livsvarig

Avisa skriver videre at da Weinstein skulle ta til motmæle, kom det skrapt fra dommeren:

- Det kan akkurat nå være lurt å påberope seg din rett til å rådføre seg i stillhet.

Weinstein er beskyldt for en rekke mer eller mindre alvorlige seksuelle forhold - og for å ha misbrukt sin makt mot kvinner i filmbransjen. Han er tiltalt for fem påstander om alvorlige seksuallovbrudd som kan gi ham livsvarig fengsel, dersom han blir dømt

Flere forhold

Noen timer etter at den første dags saksbehandling ble avsluttet mandag, tiltok Weinsteins juridiske problemer da distriktsadvokaten i Los Angeles kunngjorde nye siktelser. Bl.a. for å ha voldtatt en kvinne og seksuelt overfalt en annen i en todagers periode i 2013.

Forsvarer Aidala hevdet at dette er koordinert angrep for å skade Weinstein.

Dommer Burke avviste umiddelbart en forespørsel om en utsettelse av saken. Så la han til at i alle rettssaker er tiltalte i utgangspunktet uskyldig inntil juryen er kommet med en kjennelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer