- Dommerne hadde nok litt for høye forventninger til meg

Mimmi ute av Stjernekamp.

RØYK UT Mimmi Tamba trakk det korteste strået under kveldens Stjernekamp. Foto: Julia Naglestad / NRK
RØYK UT Mimmi Tamba trakk det korteste strået under kveldens Stjernekamp. Foto: Julia Naglestad / NRKVis mer

(Dagbladet): Det var duket for hip-hop under kveldens «Stjernekamp» på NRK, en sjanger mange av artistene hadde gruet seg til på forhånd.

Artisten som trakk det korteste strået i kveld var Mimmi Tamba, som framførte låta «Doo Wop (That Thing)» av Lauryn Hill.

- Jeg hadde på følelsen at jeg kom til å ryke ut i dag. Den har vært der hele uka, men kom når dommerne kom med sine tilbakemeldinger følte jeg det ekstra sterkt, sier artisten til Dagbladet rett etter at Stjernekamp var over.

- Du har soulen i deg. Åpninga var magisk, sier Øivind «Vinnie» Sauvik. Samtidig presiserte han at det var litt stressende til tider.

OPERASANGER: Eli Kristin Hansveen framførte Hollaback Girl av Gwen Stefani. Foto: Julia Naglestad / NRK
OPERASANGER: Eli Kristin Hansveen framførte Hollaback Girl av Gwen Stefani. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

- Du har kanskje litt mye energi på rappinga. Du kan være litt mer tøff og laidback, var tilbakemeldinga fra Mona B. Riise.

Høye forventninger
Tamba mener dommerne hadde litt vel høye forventninger til henne.

- Jeg tror dommerne hadde litt for høye forventninger til meg og denne sangen. De tenkte vel at jeg skulle klare det, fordi hip-hop ligger veldig nært det jeg gjør til vanlig. Og jeg ser brun ut og har afro. Og synger soul, sier artisten, og ler.

Da stemmene var talt opp var det Tamba, Agnethe Johnsen og Vidar Johnsen som hadde fått færrest stemmer. Og til slutt var det altså Mimmi Tamba som fikk færrest stemmer. Hun syntes det er vanskelig å spekulere i hva som kan være årsaken til at akkurat hun måtte reise hjem i dag.

- Jeg syntes det er veldig vanskelig, det kan være så utrolig mange forskjellige grunner. Kanskje folk ikke syntes var bra, eller at jeg ikke er så kjent. Det kan være så mange forskjellige grunner, sier Tamba.

- Grua meg
Tamba oppsumerer ukene hun har vært med i Stjernekamp på med tre ord:

FIKK SKRYT: Agnethe Johnsen fikk skryt for sin tolkning av «Super Bass» av Nicki Minaj, men hun var blant de tre som fikk færrest stemmer. Foto: Julia Naglestad / NRK
FIKK SKRYT: Agnethe Johnsen fikk skryt for sin tolkning av «Super Bass» av Nicki Minaj, men hun var blant de tre som fikk færrest stemmer. Foto: Julia Naglestad / NRK Vis mer

- De har vært effektivte, intense og lærerike. Det jeg kommer til å savne mest er å bli utfordra hver uke. Det har vært veldig artig, sier hun.

Hun hadde gruet seg veldig til kveldens opptreden.

- Jeg føler at folk forventer at jeg skal kunne rappe, men sannheten er at jeg aldri har gjort før på en scene før i det hele tatt.