Domstolene trenger visjoner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOMSTOLENE: I Dagbladet 30. oktober harselerer avisens kommentator med domstolenes visjonsprosjekt. Det er positivt med debatt, også om domstolene. Kommentaren inneholder imidlertid to viktige faktafeil; de regionale samlingene er ikke utsatt. De pågår for fullt. Og: Høyesterett er ikke mot prosjektet, men deltar på linje med landets domstoler og jordskifteretter.Domstolenes visjonsprosjekt skal bidra til en bevisstgjøring blant alle ansatte i domstolene om hvilke utfordringer man står overfor og hvilke prioriteringer som må gjøres.

DETTE ER NØDVENDIG fordi domstolene nå står overfor flere omfattende endringer enn på svært lenge. Domstoler skal sammenslås og vi får helt nye regler for å løse sivile tvister. Samtidig øker rettsliggjøringen av samfunnet gjennom at stadig flere, og andre typer, saker nå avgjøres av domstolene. Sist, men ikke minst, arbeides det for større åpenhet mot publikum og medier og for å innfri Stortingets krav om raskere saksavvikling. Alle disse utfordringene stiller krav som igjen krever prioriteringer. Gjennom en visjonsprosess skal vi skaffe oss et verktøy for dette arbeidetog få fram et felles verdigrunnlag i domstolene. Verdiene vi ønsker skal prege organisasjonen skal være tydelige og synlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer