Dømt for «Final Fantasy»-plagiat

Koreansk stjerne gikk for langt i video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den koreanske artisten Ivy lanserte i fjor sitt andrealbum med låta «Temptation of Sonata», en dancelåt sterkt påvirket av Beethovens klassiske «Til Elise».

Ivy var ikke bare inspirert av andres verk rent musikalsk - også musikkvideoen var mer eller mindre en ren kopi av en scene fra den animerte filmen «Final Fantasy VII: Advent Children».

Dette likte ikke Square Enix, skaperen av både filmen og spillserien «Final Fantasy». De gikk derfor til rettssak mot Ivy og underholdningsselskapet Fantom, en sak de nå har vunnet, melder Gamesindustry.biz.Ifølge dommeren i saken hadde Fantom «ulovlig brukt 80 prosent av historien, settingen, figrurene og deres klesstil» i videoen.

• Se videoen her

• Her er videoen klippet sammen med scener fra filmen

- Square Enix vil fortsette å ta nødvendige skritt mot alle som bryter selskapets opphavsrett, da denne er en av våre viktigste ressurser, sa Yasuhiko Hasegawa i en kommentar ifølge Hollywood Reporter, og la til:

- Denne avgjørelsen av retten i Seoul er streng i forhold til andre saker om opphavsrett i Sør-Korea, og vi setter stor pris på at grovheten i dette bruddet blir anerkjent i et offentlig forum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer