R. Kelly

Dømt for seksuelle overgrep

Må sone 30 år i fengsel.

DØMT: R. Kelly er dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og seksuelle overgrep. Foto: Antonio Perez/Chicago Tribune / AP / NTB
DØMT: R. Kelly er dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og seksuelle overgrep. Foto: Antonio Perez/Chicago Tribune / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom straffutmålingen for R & B-stjerna R. Kelly, som blant annet er dømt for menneskehandel og seksuelle overgrep. Han dømmes til 30 år i fengsel.

Kelly (55) ble i fjor funnet skyldig for menneskehandel, seksuelle overgrep, videoer av seksuelle overgrep mot barn og utpressing, men har ventet i over sju måneder på straffen.

Påtalemyndigheten krevde en minimumsperiode på 25 år for overgrepene, mens 55-åringens forsvarer mente Kelly burde få en straff på ti år eller mindre.

OVERGREPSSIKTET: R&B-artisten R. Kelly snakker ut for første gang etter overgrepssiktelsen. Video: CBS/CNN. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Kelly har vært gjenstand for ulike etterforskninger i nesten 20 år, men det var dokumentarserien «Surviving R. Kelly» som for alvor rettet oppmerksomheten mot anklagene mot ham.

Rettssaken har hatt flere forsinkelser på grunn av pandemien og endringer knyttet til Kellys forsvarerteam. Han har vært varetektsfengslet siden han ble tiltalt i 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer