Dømt for trusler og mishandling

Niclas Salomonsson ble dømt for vold og drapstrusler mot Unni Drougge. Han slengte samboeren i gulvet, tok kvelertak på henne og slo og bet henne i ansiktet.

Dagbladet har fått tilgang til dommen fra Stockholms tingsrätt fra november 2001.

Salomonsson er dømt for mishandling og trusler mot sin samboer, Unni Drougge. Til grunn for dommen ligger ulike vitnesbyrd og bildebevis fra sykehuset. Mishandlingen fant sted i parets hjem i Stockholm i april 2000.

Salomonsson erkjente at han slengte samboeren i gulvet, tok kvelertak på henne, slo og bet henne i ansiktet. Og truet med å drepe henne. Unni Drougge hadde blåmerker på haka, i ansiktet, på begge armene og på det ene beinet.

Ansiktet hennes var svulmet opp og deler av ansiktshuden var skrapet bort. Det står i dommen at saken er av en slik art at Salomonsson normalt ville fått fengselsstraff, men fordi Salomonsson og Drougge begge insisterte på at hendelsen var et vendepunkt i livet deres, kunne Salomonsson velge å gjennomføre 70 timer samfunnstjeneste i stedet for å sone bak murene. Drougge hevder at mishandlingen ikke tok slutt etter rettssaken. Det vil også komme fram i romanen hun slipper i Sverige i høst.

Niclas Salomonsson ble dømt for vold og trusler mot Unni Drougge. Knut Skare/Scanpix
Niclas Salomonsson ble dømt for vold og trusler mot Unni Drougge. Knut Skare/Scanpix Vis mer