Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dømt for voksvold mot Beckhams

Knuste Victorias hode på Madame Tussauds.

(Dagbladet.no): 12. desember gikk 39-åringen James Anstice til angrep mot stjerneparet Beckhams vokskopier på Madame Tussauds i London.

Det berømte voksmuseet hadde for anledningen brukt David og Victoria Beckham som Josef og Maria i sin utstilling fra juleevangeliet. Dette fikk begeret til å renne over for jusslektoren fra Northampton.

Følgende framstilling ble gitt retten, som i dag ga sin dom i saken;

Anstice hoppet over sikkerhetstauet, dyttet David Beckham-figuren over ende så den smalt i gulvet og rev hodet av Victoria Beckham.

Deretter la han på sprang med hodet under armen, men snublet på veien. Victorias vokshode ble knust i fallet.

Han klarte å komme seg ut av museet, men ble raskt sporet opp fordi han hadde brukt sitt kredittkort for å betale inngangsbilletten, skriver BBC.

I retten har 39-åringen innrømmet skadeverket, og begrunner det med den massive kritikken Madam Tussauds høstet for sin uortodokse fremstilling av juleevangeliet.

Utenom den gudommelige fremstilling av ekteparet Beckham, ble Tony Blair, hertugen av Edinburgh og George Bush framstilt som de tre vise menn. En voksdukke av Kylie Minogue forestilte en engel, mens kjente skuespillere var hyrder.

UTSKJELT: Madam Tussauds fremstilling av juleevangeliet, med David og Victoria Beckham som hovedpersoner, høstet massiv kritikk. Så tok 39-åringen saken bokstavlig talt i egne hender.
UTSKJELT: Madam Tussauds fremstilling av juleevangeliet, med David og Victoria Beckham som hovedpersoner, høstet massiv kritikk. Så tok 39-åringen saken bokstavlig talt i egne hender. Vis mer

- Det var veldig vanskelig å vite hva jeg skulle gjøre. Jeg kan ikke rettferdiggjøre vandalisme. Det hadde kommet svært mye kritikk, men Madam Tussauds gjorde ingenting for å imøtegå denne, sa vandalen, som forsvarte seg selv, i retten, skriver BBC.

- Ingen kirke ga meg velsignelse til å gjøre det jeg gjorde, men det virket ikke som det fantes en annen måte å protestere på. Jeg ber om unnskyldning for dette ovenfor retten, men jeg har vanskelig for å be om unnskyldning ovenfor Madam Tussauds, sa han.

39-åringen fikk sin dom i dag: 12 måneders betinget fengsel, samt saksomkostninger og erstatning på tilsammen 155 pund (1825 kroner).

Voksmuseet har beregnet skadene på utstillingen til å være 2500 pund (29 440 kroner).

- Jeg har gjort mitt verdensbidrag mot dritten, men jeg tror ikke jeg kommer til å involvere meg i flere protester, kommenterte han etter dommen.