«Se og Hør»-skandalen i Danmark:

Dømt redaktør i «Se og Hør»-saken: - Jeg ville gjort det igjen

Den tidligere sjefredaktøren Kim Henningsen, mener han ikke gjorde noe galt i saken om overvåkning av kjendisers kredittkortopplysninger. 

SKANDALE: Tidligere sjefredaktør Kim Henningsen i danske «Se og Hør» mener han ikke har gjort noe galt, og at han ville gjort det igjen. Torsdag ble det danske bladet dømt for å ha overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige i Danmark. Foto:Christian Liliendahl/NTB scanpix
SKANDALE: Tidligere sjefredaktør Kim Henningsen i danske «Se og Hør» mener han ikke har gjort noe galt, og at han ville gjort det igjen. Torsdag ble det danske bladet dømt for å ha overvåket pengebruken til kjendiser og kongelige i Danmark. Foto:Christian Liliendahl/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag falt dommen i den såkalte «Se og Hør»-saken. To tidligere redaktører, to journalister og en IT-operatør fra danske «Se og Hør», ble kjent skyldige i saken hvor bladet hadde brukt en IT-operatør i firmaet Nets til å skaffe seg opplysninger om kjente personers bruk av kredittkort.

For tre av dem ble hele dommen gjort betinget, som betyr at de slipper å sone i fengsel.

Nå sier den tidligere sjefredaktøren Kim Henningsen, som fikk en dom på et års betinget fengsel, at han fortsatt mener at han ikke har gjort noe galt, skriver danske Ekstra Bladet.

- Jeg er veldig lei for at man mener jeg burde ha visst at en ansatt nærmest brøt seg inn i sin egen virksomhet. Jeg kan ikke se hvordan jeg skulle ha visst det. Men det er den konklusjonen retten har kommet frem til, sier han til avisen.

Vil ikke endre arbeidsmetoder

Han uttaler at han mener det aldri hadde blitt en sak, hvis kilden deres hadde sittet ved nattbordet, og hatt tilgang til opplysningene uten å skulle foreta seg alle mulige krumspring.

Derfor vil han heller ikke endre arbeidsmetodene sine, bortsett fra å betale kilder hvitt i stedet for svart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer