Dømt til å lykkes

Det er tilnærmet umulig å bomme med låtene til Depeche Mode - og en frontmann som Dave Gahan.

KONSERT: Oslo Spektrum utsolgt på 20 minutter. 8000 billetter. Det forteller litt om hvilken festklar menighet som møtte Depeche Modes fengende og intense musikalske verdensbilde i går kveld. Og etter 25 år på prekestolen, tror vi alle på frontfigur Dave Gahan. Det visuelle holdt nesten aleine.

Mannen framsto som synthmelankoliens krysning av Nick Cave, Trent Reznor og Harry Connick Jr - en gotisk og industriell crooner som krevde, og fikk, eierskap til scene og sal.

Men det er låtmaterialet som virkelig får en til å miste pusten.

Høyt nivå

Depeche Mode presenterte et repertoar fra hele karrieren, og for noen melodilinjer Gahan, Martin Gore og Andy Fletcher har på lager. Bluesen i «John The Revelator» varmet oss herlig opp, og roen senket seg i salen gjennom den inderlige og vakre «Walking In My Shoes» : Vi visste alle at dette kom til å gå bra.

Midt i settet løftet gitaren, kaoset og voldsomheten i «I Feel You» konserten opp på et stabilt høyt nivå, og fra der av og ut skjønte man hvorfor en konsertbillett til Depeche Mode er ettertraktet. Bare opplev kunstneriske og kommersielle kombinasjoner som westernriffet i «Personal Jesus» og allsangrefrenget i «Enjoy The Silence» , så skjønner du hvorfor taket nesten løftet seg i Oslo Spektrum. For ikke å snakke om hvor dansbar og moderne «Just Can\'t Get Enough» fremdeles er.

Underholdning

Scenografien bød på en svær kule der signalord som sex, smerte, laster og kjærlighet nærmest definerte de ulike låtene for publikum. Beskrivelsene er alle troverdige for dem som har fulgt Depeche Mode gjennom karrieren.

 STORT: Depeche Modes vokalist Dave Gahan var et naturtalent som frontmann i går. Kobler du det med 25 års erfaring og en haug med godlåter, så må konserten bli en fest. Foto: Knut Falch/Scanpix
STORT: Depeche Modes vokalist Dave Gahan var et naturtalent som frontmann i går. Kobler du det med 25 års erfaring og en haug med godlåter, så må konserten bli en fest. Foto: Knut Falch/Scanpix Vis mer

Men da de pisket opp stemningen i den medrivende «Never Let Me Down Again» var det en helt annen følelse som dukket opp: Dette er stor underholdning. Og så lenge du ikke svikter oss, Gahan, så skal ikke vi svikte deg. Dere som skal til Quart kan glede dere.