Dømt til døden for blasfemi

Opptøyer og protester har fulgt i kjølvannet av den siste blasfemi-dommen i Pakistan. Her ble katolikken Ayub Masih dømt til døden for blasfemi, dvs. krenkelse av Profeten eller Koranen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En dramatisk melding kunne fortelle at den 62 år gamle biskopen John Joseph skjøt seg selv i protest mot dommen. En dom som nå er anket til høyesterett. Flere hundre kristne ble nylig arrestert av pakistansk politi da de deltok i en sørgemarsj til minne om avdøde John Joseph. Marsjen ble oppfattet som en demonstrasjon mot blasfemiparagrafen. # Dette er en av mange hendelser som forteller om økende forfølgelse av kristne og andre religiøse minoritetsgrupper i Pakistan. Et land med nær 130 mill. innbyggere - hvorav hovedtyngden er muslimer. For noen år tilbake vakte det internasjonal forferdelse da en 12 år gammel kristen gutt ble dømt til døden av en pakistansk domstol for å ha skrevet et negativt utsagn om Profeten. Det viste seg at gutten var analfabet og blasfemianklagen falsk.

For vel ett år siden ble 1500 hjem og flere kirker rasert og brent ned i en kristen landsby i Punjab. Det var en mobb på 30000 islamske ekstremister som gikk berserk. Denne ugjerningen ble beskrevet av The Times som en av de verste enkelthendelser med forfølgelse av kristne siden Pakistan fikk sin uavhengighet i 1947. Folk skrev på veggene: Er det en forbrytelse å være en kristen i Pakistan? Og svaret lød: Ja! Neste spørsmål: Har vi beskyttelse i Pakistan? Og svaret var: Nei!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer