NYE LESERGRUPPER: – Brageprisen gjør at du som forfatter kommer litt utenfor de veiene du vanligvis ferdes på. Og folk blir litt tryggere på deg. Det har tatt lang tid for min del, sier Cecilie Løveid. Foto: Eivind Senneset
NYE LESERGRUPPER: – Brageprisen gjør at du som forfatter kommer litt utenfor de veiene du vanligvis ferdes på. Og folk blir litt tryggere på deg. Det har tatt lang tid for min del, sier Cecilie Løveid. Foto: Eivind SennesetVis mer

Dømte Breivik til å tømme oppvaskmaskiner og pudre babyer

I sin siste lyrikksamling gir forfatter Cecilie Løveid 22. juli-terroristen en alternativ dom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - Jeg vet aldri hvor rotete det må være for at det skal se naturlig ut, sier lyriker og dramatiker Cecilie Løveid (66) og puster tungt, der hun går og flytter på ting i sin egen stue.

- Jeg liker jo at ting er litt rotete rundt meg. I alle fall så lenge det er litt sexy rotete. Bøker og manuskripter og kaffekrus og ... men dette er bare rot.

På spisebordet hennes står en diger pappeske, og i den ligger et titalls eksemplarer av «Vandreutstillinger», diktsamlingen hun for to og en halv uke siden fikk Brageprisen for. To ganger tidligere har hun vært nominert til prisen, som er den mest prestisjetunge i norsk litteratur.

- Brageprisen, ja. Jeg vet ikke ... Det er den som rager høyest, og når du ser lista over hvilke andre forfattere som har fått den, da vil du gjerne ha den, men det er ikke akkurat er noe du går rundt og tenker på i det daglige. Jeg er jo mer vant til å ikke få den.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn