MYTEKRYSSET: En av blueshistoriens største er uten tvil Robert Johnson og rundt ham svirrer det også utrolig mange myter, men faktum er at det var en engelsk korgutt som sørget for å få musikken hans innspilt i 1936 og 1937, og da er det greit å dvele ved «Crossroads» der Highway 61 og 49 møtes i Clarksdale, Mississippi. Foto: NTB Scanpix
MYTEKRYSSET: En av blueshistoriens største er uten tvil Robert Johnson og rundt ham svirrer det også utrolig mange myter, men faktum er at det var en engelsk korgutt som sørget for å få musikken hans innspilt i 1936 og 1937, og da er det greit å dvele ved «Crossroads» der Highway 61 og 49 møtes i Clarksdale, Mississippi. Foto: NTB ScanpixVis mer

Don Law: Den engelske korgutten som ble rockens jordmor

Vet du ikke hvem Don Law er? Fortvil ikke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

From Four Till Late: Det regnes som en dyd å være beskjeden, og mange av musikkhistoriens grå eminenser har levd utmerkede liv i visshet om at de sannsynligvis snart blir glemt. Men, maken til lavmælthet som knytter seg til Don Law - engelskmannen som sørget for Robert Leroy Johnsons legendariske innspillinger - skal vi likevel lete lenge etter.

Hvis Knut Hamsuns ord «om hundre år er allting glemt» har noe for seg kan vi si at 80 år etter at mister Law sørget for det som av mange regnes som historiens viktigste plateinnspillinger så er mer enn åtti prosent av denne historien glemt.

Sjekker vi de utallige rangeringslister over banebrytende øyeblikk i platebransjens 100-årige liv, dukker Robert Johnsons musikk alltid opp i toppsjiktet. Johnsons The Complete Recordings ble plassert som nummer 22 på musikkmagasinet Rolling Stones liste over tidenes 500 beste album, og da Dagens Næringsliv for ti år siden rangerte de mest innflytelsesrike albumene i vestlig rocks historie ble albumet King of the Delta Blues Singers fra 1936 en vinner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn