Don Røkke

Røkkes pressekonferanse i dag overbeviste ingen av de argeste kritikerne. Men han snakket til folket.

MØTTE PRESSEN I DAG: - Dette kommer til å kjede dere, sa Røkke. Han fikk rett, skriver Martine Aurdal. Foto: Scanpix 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MØTTE PRESSEN I DAG: - Dette kommer til å kjede dere, sa Røkke. Han fikk rett, skriver Martine Aurdal. Foto: Scanpix Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg føler meg som en blanding av Snåsamannen og Don Corleone,» sa Kjell Røkke til pressen i dag. Han føler at omverdenen stiller store krav til han, urettferdige krav som han ikke kan oppfylle uten både overnaturlige evner og en kynisk pistol mot tinningen. Utsagnet var del av en nesten endeløs rekke spissformuleringer på dagens etterlengtede pressekonferanse. De overskygget ikke budskapet.

En tydelig sliten Røkke ga inntrykk av å være sterkt personlig preget av den siste tidas mediestorm. Han fortalte at han angrer på at han ikke hørte på «sin kloke kone» da hun advarte han mot å gå i eierskap med staten. Den siste tida har gitt han vondt i magen og søvnløse netter, og har vært i overkant av hva han kan tåle. At det er tøft å stå i medienes søkelys, bør ingen være i tvil om. Det bør likevel Røkke tåle, når han styrer så store deler av samfunnets verdier. Han er ikke et medieoffer. Han er en av landets rikeste og mektigste menn.

«Dette kommer til å kjede dere, for dette er industrielt og framtidsrettet,» sa Røkke til oss. Deretter fulgte en times presentasjon av industrieventyret Aker, av svetten og av tårene som har bygget norske arbeidsplasser. Han fikk rett. Vi kjedet oss. Ikke fordi vi ikke skjønte hva han snakket om, men fordi vi ventet på at han skulle komme til saken. Aker-saken handler nemlig ikke om hvorvidt Røkke har skapt arbeidsplasser eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer