Donald-blad ble solgt for 98 000 kroner

Høyeste pris i Norge noensinne.

DYR LESNING: Slik ser det altså ut, det første nummeret av Donald Duck & Co, som kom ut i desember 1948. Det er seinere blitt opptrykt både i 1978 og 1988, ved henholdsvis 30- og 40-årsjubileet, og mange sitter nok på disse nyere eksemplarene. Faksimile: DONALD.NO
DYR LESNING: Slik ser det altså ut, det første nummeret av Donald Duck & Co, som kom ut i desember 1948. Det er seinere blitt opptrykt både i 1978 og 1988, ved henholdsvis 30- og 40-årsjubileet, og mange sitter nok på disse nyere eksemplarene. Faksimile: DONALD.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kanskje det er på tide å sjekke loftet eller hyttedoen for gamle tegneserier? Er du ekstra heldig, kan du nemlig sitte på ei gullgruve:

I kveld ble et eksemplar av det aller første nummeret av norske Donald Duck & Co, fra 1948, solgt for svimlende 98 000 kroner på auksjon i Oslo. I tillegg kommer 25 prosent i salær.

- Et Donald-blad har aldri blitt solgt for så mye i Norge tidligere, sier Åge Salin i auksjonsselskapet Skanfil til Dagbladet.

Hard budrunde Auksjonen foregikk både i en auksjonssal på Brynseng i Oslo og på nettet. Ifølge Salin var det til sammen fem budgivere, og runden var hard.

- De siste 40 000 kronene var det bare to igjen. En budgiver på nettet fikk tilslaget, sier han.

Det fins en del bevarte eksemplarer av nr. 1 1948 i omløp. Grunnen til den høye summen er først og fremst det 66 år gamle bladets tilstand.

- Det var av meget god kvalitet, nesten mint (auksjonssjargong for «som nytt», red.anm.). Et annet eksemplar vi hadde for en stund tilbake, fikk bare 4000, sier Salin.

Menn mellom 40 og 60 Han opplyser at markedet for tegneserier er voksende, med høyere og høyere priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer