Donald Trump har blitt Halloween-hit i Mexico

Det nærmer seg Halloween og tiden for å kle seg ut som noe skremmene og farlig. En av kostymefavorittene i Mexico i år er Donald Trump.

(U)POPULÆR: Etter en rekke negative utsagn om mexicanere i løpet av den republikanske valgkampen, har Dondald Trump gjort seg upopulær i USAs naboland. Men Donald Trump og El Chapo er likevel klare for å skremme mexicanere på Halloween. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpix
(U)POPULÆR: Etter en rekke negative utsagn om mexicanere i løpet av den republikanske valgkampen, har Dondald Trump gjort seg upopulær i USAs naboland. Men Donald Trump og El Chapo er likevel klare for å skremme mexicanere på Halloween. Foto: Henry Romero / Reuters / NTB scanpixVis mer

I den republikanske valgkampen har Trump kommet med en rekke negative utsagn om mexicanere, noe som ikke har gjort ham særlig populær i nabolandet i sør. Sammen med den rømte narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman er Trump blant årets halloweenfavoritter, ifølge sjefen for en kostymefabrikk i Mexico.

Guzman er leder for Sinaloa-kartellet, som i tillegg til å håndtere store mengder narkotika også står bak en rekke brutale drap. I sommer rømte Guzman for andre gang fra et høysikkerhetsfengsel.

Diego Esponda, som er sjef i kostymeselskapet Caretas REV, sier selskapet har produsert 2,600 El Chapo-masker og tar populariteten som et tegn på mexicaneres galgenhumor.

- Det er litt komisk, er det ikke? Vi har tatt ham til fange to ganger og han har rømt to ganger, sier han og humrer. Han mener masken ikke glorifiserer den alvorlige kriminaliteten, men heller må sees på som en vekker for regjeringen etter Guzmans oppsiktsvekkende rømninger.

Donald Trump har fått mye oppmerksomhet i Mexico etter at han har omtalt innbyggerne som kriminelle, narkotikasmuglere og voldtektsmenn. Hvis El Chapo er Mexicos mest fryktede mann, kan det hevdes at Trump for tiden er en av de mest forhatte. Trump-masken med den karakteristiske sveisen og munnen på vidt gap er populær, og eksporteres også over grensen, hvor den ifølge Esponda selger godt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram