KOMMENTARER

Hovedkommentar: Norges bidrag mot IS:

Donald Trump har et poeng

Norges strategi i Syria er høyst risikabel.

Donald Trump har et poeng
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Erna Solberg redegjør i dag for Stortinget om «Norges bidrag til kampen mot ISIL». Det er lett å tenke at vi gjør det eneste rette, når vi bidrar til å trene opp lokale New Syrian Army. Å gjøre dem i stand til å bekjempe terrororganisasjonen skal motvirke behovet for allierte soldater på syrisk grunn.

Statsministeren vil sannsynligvis understreke hvor viktig det er at dette er sunnimuslimske arabere som vil kjempe mot IS på eget territorium. Hun vil derimot neppe si at Norge også risikerer å bidra til å forlenge borgerkrigen i Syria. Her finnes ingen enkle løsninger.

Donald Trump har gjennom valgkampen vært tydelig på at han mener Obama-administrasjonens og Hillary Clintons uttrykte mål om å felle president Assad er både farlig og feil.

Det er imidlertid høyst uklart hva Trumps alternative strategi er, han har både uttalt seg som om han tror Mosul ligger i Syria og som om Russlands strategi er den rette uansett hva den er. Men den kommende presidenten sa to ting til Wall Street Journal fredag som er verdt å merke seg: «Nå støtter vi opprørere mot Syria, og vi aner ikke hvem disse folkene egentlig er.» Og: «Hvis USA angriper herr Assad, ender vi opp med å kjempe mot Russland.» Uttalelsene peker mot et linjeskifte fra amerikansk side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer