KOMMENTARER

Trump og mediene:

Donald Trump og «fiendene av folket»

CNN ble nektet adgang til en pressekonferanse etter ubehagelige spørsmål. Donald Trumps krig mot media har kommet ut av kontroll.

DET HVITE HUS: Det hvite hus utestengte CNN-reporter fra pressemøte etter «upassende spørsmål». Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har nærmest blitt et rituale.

Donald Trump taler for en større forsamling, og bruker anledningen til å lange ut mot pressen. Som er tilstede. De sitter som regel på bakerste rad, lutende over bærbare pc-er eller tyggende på kulepennen. Uforberedt på å være hovedpersoner i slike sammenhenger.

Så oppfordrer Trump publikum i salen til å se på mediefolkene, før publikum snur seg og buingen mot pressefolkene begynner. Den er intens.

Se dokumentarserien «Fourth Estate» (fjerde statsmakt), som følger New York Times dekning av Trump det første året i jobben, og se hvordan pressefolkene luter seg enda mer sammen. De ser nervøse og oppriktig ukomfortable ut, og pakker seg ut i en fei så snart seansen er over. Går så fort det lar seg gjøre ut av salen. Slik du gjør når du vil gå så fort som mulig, uten at det skal se ut som du faktisk løper. Stemningen er tross alt truende.

Landets president, ansett som verdens mektigste menneske, har nettopp vendt hele rommet mot deg, kalt deg en løgner. Eller en «fiende av folket», en frase Trump har brukt om medieorganisasjoner flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer